top of page

Pengiktirafan dan Track Record Quantum Metal


Tahukah anda bahawa Institusi-Institusi dan Syarikat-syarikat yang bekerjasama dengan Quantum Metal ini ada ramai Pakar-pakar Kewangan, Pengurusan Risiko dan Pelaburan yang menyelidiki Urus Niaga Quantum Metal sebelum ada kerjasama dan sebagainya.

Syarikat-syarikat biasa mana mungkin akan dapat pengiktirafan atau kerjasama dari Bank-bank dan Agensi Kerajaan. Kita nak buat personal loan pun Bank akan semak segala bagai dokumen utk memastikan kesahihan.

1. Sebuah Agensi Kerajaan Australia Barat iaitu The Perth Mint telah melantik Quantum Metal adalah antara Exclusive Distributor di Malaysia. The Perth Mint 100% milik Kerajaan Australia Barat. Mereka ada wakil di serata dunia.

2. Pengedar emas kepada Bank Muamalat, Affin Islamic Bank, Al-Rajhi dan Alliance Bank. Dapat contract untuk supply Jongkong Emas yang banyak kapada bank-bank tersebut. Bank adalah Institusi yang ketat didunia dlm hal kewangan, jadi anda boleh nilai sendiri

3. Membekalkan Jongkong Emas kpd Agensi kerajaan Koperasi ANGKASA dn Ar Rahnu Tekun. Ini adalah agensi-agensi di bawah Kerajaan Malaysi. Nak supply pensil pun jenuh berkilo2 dokumen kena submit, apa lagi untuk membekalkan Emas.

4. Ada certification/pengiktirafan dari panel Shariah Tawafuq Consultancy.

5. MOU dengan Dewan Perdagangan Islam Malaysia kerjasama Ekonomi (DPIM) yg ada ribuan Ahli seluruh negara.

6. Urusniaga aktif di Bursa Suq Al Sila dibawah Bursa Malaysia. Dagangan Komoditi Patuh Shariah di bawah seliaan Bursa Malaysia.

7. Dari 9 syarikat pelaburan/simpanan Emas di Malaysia yang Patuh Shariah, Quantum Metal adalah satu2 nya syarikat yang menerima simpanan dari dalam dan luar negara.

8. Lebih 10 tahun dalam Industri Emas di Malaysia

9. Antara syarikat dari Malaysia yang akan disenaraikan di papan utama NASDAQ , United States. Sekarang tersenarai di OTC NASDAQ. Nak lepas OTC dan NASDAQ kena dapat kelulusan pihak berkuasa Amerika dulu. Semua ni melibatkan siasat terperinci pihak berkuasa ke atas syarikat. Kalau ada yang meragukan memang tak akan lulus.

10. Melapor terus kepada Bank Negara dibawah AMLA. Kalau syarikat tu buat buat magic accounting atau tak telus dalam urus niaga pasti akan diketahui oleh Bank Negara.

Jom sertai team GCA sekarang dengan klik link di bawah.


Yang Mencintai ANDA!

Coach Fadzil

Pengasas Kumpulan Malakat & Brainy Bunch


158 views0 comments
bottom of page