top of page

Now Everyone Can Save GOLD. (kini Semua BOLEH Simpan EMAS)


100g gold bars on paper
Everyone Can Save Gold

Assalamualaikum & Salam Sejahtera, Kebiasaanya hanya mereka yang ‘ada ada’ boleh menyimpan Emas. Ini adalah disebabkan kita hanya boleh membeli EMAS dengan duit lebihan! Untuk kebanyakkan kita yang hidup dengan pendapatan yang cukup-cukup dan kadang-kadang tak cukup sememangnya tidak terfikir pun untuk melabur dalam apa-apa peluang pelaburan atau menyimpan Emas. Kenapa Kita Perlu Simpan Emas ?

  1. Emas kekal sifat ‘Beratnya’! Jika kita simpan EMAS, nilainya kekal dengannya! Jika hari ini kita ada 10 gram EMAS, 20 tahun lagi ianya tetap kekal dengan 10 gram yang tidak bertambah atau berkurang.

  2. Emas adalah ‘precious metal’ yang terhad bilangannya dan sangat ‘Bernilai Tinggi’! Ya EMAS bukanlah suatu yang mudah diperolehi dan ianya adalah hasil yang diambil dari perut bumi. Terdapat lebih 244,000 tan metrik EMAS yang ditemui yang kebanyakannya dihasilkan hanya 3 negara (China, Australia dan South Africa)

  3. Emas boleh berubah bentuk dan kegunaan! Tidak seperti barangan lain EMAS boleh digunakan untuk pelbagai tujuaan. Selain dari barang kemas/perhiasan Emas juga digunakan dalam industri seperti komponen komputer, kapal terbang dan banyak barangan lain.

  4. Emas merupakan Kelas Aset yang mempunyai kecairan (liquidity) yang paling tinggi jika dibandingkan dengan Aset-Aset pelaburan yang lain. Setiap masa EMAS boleh di jual dan dibeli di seluruh dunia.

  5. Emas disimpan oleh Semua Kerajaan di Dunia sebagai asas simpanan kekayaan Negara. 5 Negara yang mempunyai Gold Reserves terbesar di dunia USA 8,1335.5 tons, Germany 3,359.1 tons, Italy 2,451.8 tons, France 2,436.5 tons, Russia 2,301.6 tons.

Negara Terkaya Dunia dan mereka Yang ‘ADA-ADA’ Pun Simpan EMAS! Kita bila lagi ? Kebiasaanya Kita hanya boleh membeli EMAS dengan menggunakan DUIT LEBIHAN 100%! Kini melalui fasiliti yang ditawarkan oleh Syarikat Quantum Metal (QM) yang merupakan antara Pembekal EMAS Bullion yang terbesar di Malaysia yang membekalkan EMAS bullion kepada Bank-Bank di Malaysia sejak tahun 2012. Kita boleh mendapatkan fasiliti pembiayaan sebanyak 85% daripada nilai EMAS yang dimiliki dengan kos pengurusan yang paling rendah di dunia pada kadar hanya 3.5% sahaja. Kita kini boleh bermula menyimpan EMAS dengan Hanya RM 10 sahaja! Bagaimana ANDA boleh memulakan langkah menyimpan Gram EMAS dengan Menggunakan Pendapatan / Perbelanjaan ANDA Setiap Bulan? Contoh : Jika Kita mempunyai Gaji Bersih RM 1,000, kita gunakan RM 1,000 untuk membeli EMAS secara online di platform QM dan terus mohon ‘Gold Cash Convert’ untuk kita dapatkan kembali 85% daripada nilai RM 1,000 iaitu RM 850! Modal sebenar yang kita gunakan untuk membeli EMAS hanyalah RM 150 sahaja tetapi kita telah pun memiliki RM 1,000 nilai EMAS di atas nama kita! Bayangkan kita telah pun bermula 10 tahun yang lalu! Kita pasti akan memiliki RM 1,000 x 12 bulan x 10 tahun = Nilai EMAS RM 120,000 pada harga semasa! Bayangkan jika kita bermula sekarang dan terus menyimpan Emas hanya dengan Modal sebenar RM 150 sebulan tetapi menggunakan Gaji Bersih RM 1,000 sebagai modal sementara (2 hari sahaja) , berapakah Nilai EMAS yang dapat kita simpan dalam tempoh 30 tahun yang akan datang ? RM 1,000 x 12 Bulan x 30 tahun = RM 360,000! Bayangkan kini ramai dari kalangan Kita yang mempunyai Gaji Bersih RM 1,000 pun boleh memiliki EMAS yang BERNILAI RM 360,000! Klik link di bawah ini jika anda bersedia untuk mula membina Aset Emas anda dengan Quantum Metal. Yang Mencintai Anda, Coach Fadzil Merchant Consultant Quantum Metal Gold Coaching Agency
45 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page